Vara aproape se termina, asa ca trebuie sa profitam cat mai putem de fructele si legumele pe care ni le pune natura la dispozitie. In plus, iti sugeram si cateva retete in care sa le folosesti. Pepene rosu Ce-ar fi vara fara pepene rosu? Pepenele rosu este compus din 92% apa, ceea ce inseamna ca o sa te ajute sa te hidratezi foarte bine in zilele caniculare. Desi pepenele rosu sta foarte bine si la temperatura camerei, in momentul in care l-ai taiat, partea care a ramas trebuie acoperita cu folie de plastic si pastrata la frigider. Daca ai de dat jos cateva kilograme, iti recomandam o dieta cu pepene rosu prin care vei slabi 8 kilograme in 13 zile. Apoi, pentru meniul de azi, poti sa alegi intre supa rece si iute de pepene rosu, salata de pepene rosu cu quinoa si inghetata de pepene rosu. Rosii Rosiile au cel mai bun gust in luna august. Carnoase sau suculente, in functie de preferinte, rosiile trebuie pastrate la temperatura camerei, caci altfel in frigider isi pierd gustul. Daca ai rosii proaspete, iti recomandam: supa crema de rosii, New Mexico Salsa, rosii umplute cu carne sau doar cu orez sau somon cu dovlecei si rosii. Porumb Porumbul proaspat inca e comestibil pentru ca nu s-a intarit, iar o cana de porumb fiert nu are decat 130 de calorii. Este o sursa excelenta de vitamina B si de proteine, fibre, potasiu si vitamina C. Previne cancerul si bolile de inima. Daca vrei sa beneficiezi de toate acestea, incearca supa crema de porumb, quiche cu rosii si porumb proaspat sau budinca de porumb. Piersici Piersicile isi au radacinile tocmai in China, dar s-au adaptat foarte bine si la noi. O piersica medie are in jur de 60 de calorii si contine vitamina C si A. Cumpara (sau culege) mai multe piersici si tine o cura, fa salata de paste cu dovlecei si piersici sau muschi de porc cu piersici la gratar. Foto: Hepta.