Ingrediente pentru 4 portii: -4 fileuri de somon (600 de grame), -sucul unei jumatati de lamaie, -sare, piper macinat si 2 linguri cu ulei. Ingrediente pentru garnitura: -350 grame dovlecei mici, -usturoi, -300 grame rosii, -1 lingura cu cimbru. Mod de preparare Fileurile de peste se spala si li se scot oasele folosind o penseta. Se stropesc cu sucul de lamaie pentru a se mentine prospetimea, apoi se presara piper, sare si se baga la frigider. Dovleceii se spala, se indeparteaza cotoarele, se taie pe lungime si apoi in cuburi. Rosiile se oparesc, se decojesc, li se scot semintele, iar apoi pulpa se taie in cuburi. Se pune ulei intr-o tigaie si se adauga dovlecii. Acestia se vor praji un timp. Apoi se adauga usturoiul, rosiile dupa care se condimenteaza totul cu sare, piper si cimbru. Se amesteca bine. Tigaia se acopera cu un capac si se mai lasa pe foc timp de 10 minute. In uleiul care a ramas se vor praji fileurile de somon pe ambele parti. Somonul se lasa sa se prajeasca la foc mediu timp de 4 minute pentru fiecare parte. In cele din urma se condimenteaza legumele si se aseaza pe farfurii, peste acestea se pune somonul. Valoarea nutritiva O portie are: 420 Kcal, 36 grame proteine, 27 grame grasimi, 4 grame carbohidrati. Pofta buna!