Quiche cu rosii si porumb proaspat

Quiche cu rosii si porumb proaspat

Cand te saturi de porumb fiert, incepi sa cauti si alte retete la care sa il folosesti. Iti recomandam sa faci in aceasta perioada quiche cu rosii si porumb proaspat. 

 
Ingrediente
  • 250 de grame de faina
  • 4 oua
  • 100 de grame de unt 
  • 2 cepe
  • 2 cani de rosii cherry 
  • 1 cana de boabe de porumb proaspat
  • 1 cana de braza Cheddar
  • 2 linguri de busuioc proaspat 
  • 1 lingura de arpagic 
  • 1 cana de lapte 
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper 
Cerne faina intr-un castron si adauga un ou intreg si sare. Amesteca cu o fruculita. Adauga untul taiat bucati si framanta cu degetele, adaugand si apa, putin cate putin, pana iti iese un aluat sfaramicios. Aduna aluatul ca o minge, inveleste-l in folie de plastic ca sa nu se usuce si lasa-l, 30 de minute, la frigider.
 
Caleste putin ceapa in ulei de masline, apoi adauga sare si piper. Incalzeste cuptorul, iar intre timp pregateste tava o forma rotunda si adanca de cel putin trei centimetri. Unge tava cu unt si tapeteaz-o cu faina. Intinde in tava aluatul – direct cu degetele si podul palmei sau fa o foaie cu sucitorul. Ridica bine pe peretii tavii aluat. Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita.
 
Pune ceapa intai, apoi rosiile, porumbul, busuiocul si arpagicul. Intr-un bol mediu, amesteca ouale cu laptele si branza cheddar. Asezoneaza cu sare si piper. Pune amestecul in tava si tine pentru 45 – 60 de minute. 
 
Pofta buna!