Budinca de porumb

Budinca de porumb

Stiu ca budinca de porumb este o reteta in premiera. Dar este atat de gustoasa si atat de usor de facut incat o sa devina populara! Stiu eu asta!

Ca sa faci budinca de porumb, indestulatoare pentru patru guri flamande, ai nevoie de 400 de grame de boabe de porumb (din conserva), doua fire groase de praz, trei linguri de faina, trei linguri cu malai grisat, 250 de mililitri de lapte, cinci oua mari, sare, piper si o lingurita de zahar, trei linguri cu ulei.

Pregateste o tava care merge la cuptor, mai adanca, care trebuie unsa cu putin ulei si tapetata cu o lingurita de pesmet fin. Taie marunt prazul, cu tot cu partea verde si caleste-l bine in ulei incins. Pune sare si piper si cand este bine facut adauga si boabele de porumb (bine scurse de apa daca este cazul). Continua sa caleste inca cinci minute apoi da deoparte si lasa sa se raceasca.

Bate bine ouale cu un praf de sare. Adauga piper si apoi, incet, ca sa nu faca cocoloase, faina. Adauga cele trei linguri de malai grisat si laptele si omogenizeaza bine. Rastoarna prazul si porumbul calit in amestecul de lapte si oua.

Amesteca bine si transfera totul in vasul pentru copt. Coace budinca vreme de 40 de minute. Budinca de porumb trebuie servita dupa ce o lasi sa se raceasca vreo 15 minute, evident, cu smantana.