Supa crema de porumb

Supa crema de porumb

Americanii mananca foarte des supa crema de porumb, pe care o mai numesc si „Corn Chowder”. Poti sa o faci tot timpul anului, cu porumb din conserva, dar cum acesta inca mai este pe toate tarabele, ar fi pacat sa nu incerci cu porumb proaspat. 

Ingrediente pentru 6 portii
  • boabele de la 6 stiuleti de porumb (nu arunca stiuletii) 
  • 450 de grame de cartofi mici (noi) taiati in jumatati
  • 5 felii de bacon taiat in cubulete 
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel usturoi 
  • 1/4 faina
  • 5 cani de apa 
  • 3 linguri de unt
  • jumatate de lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingura de miere
  • 2 – 3 linguri de arpagic proaspat, tocat
  • 1 cana de smantana pentru gatit
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin 
Topeste untul intr-o oala, la foc mediu. Adauga ceapa si baconul si caleste-le pana cand ceapa devine transparenta. Adauga usturoiul si faina si mai tine pe foc 1 minut. Usor, in timp ce amesteci, adauga si cele 5 cani de apa. 
 
Cand incepe sa fiarba, adauga porumbul si cartofii. Pune cimbrul si dafinul si asezoneaza cu sare si piper. Cand fierbe din nou, da focul la mic si fierbe timp de 20 de minute. 
 
Transfera 2 cani si jumatate din supa intr-un blender si amesteca bine. Toarna la loc crema in oala, apoi incorporeaza smantana de gatit si mierea. 
 
Presara in fiecare farfurie arpagic sau ceapa verde si branza, daca simti nevoia.