Aceasta salata este foarte racoritoare, gratie pepenelui rosu, dar si sanatoasa si satioasa. Toate ingredientele sunt de sezon, deci le gasesti pe tarabe fara sa cauti prea mult. Ingrediente 1 cana de quinoa 1 cana de rosii taiate cubulete 1 cana de castraveti taiati in cubulete 4 cepe verzi jumatate de cana de mazare (proaspata sau congelata) cateva frunze de busuioc proaspat jumatate de cana de capsuni un sfert de cana de seminte de floarea soarelui 4 felii subtiri de pepene rosu, taiate in 6 bucati 100 de grame de branza feta, sfaramata Pentru dressing un sfert de cana de ulei de masline extravirgin 2 linguri de zeama de lamaie 1 lingura de otet balsamic sare, piper Spala bine quinoa si fierbe-o pentru 20 de minute sau pana cand toata apa a fost absorbita. Amesteca cu o furculita, rastoarna quinoa intr-un bol pe care baga-l apoi in frigider. Dupa ce s-a racit, adauga rosiile, castravetii, ceapa verde, mazarea si busuiocul. Amesteca toate ingredientele pentru dressing int-un bol mai mic, rastoarna continutul peste bolul mai mare si amesteca din nou. Imparte compozitia in 4 gramajoare si rastoarn-o pe fiecare intr-o farfurie pe care o ornezi cu pepene rosu si cu capsuni si pe care presari seminte de floarea soarelui si branza feta. Pofta buna!