In afara de carne, dovlecei si ciuperci, ce altceva mai poti pune pe gratar? Iti dam noi cateva exemple care te vor surprinde. Pizza De ce sa faci cald in casa cand oricum vara nu e cel mai placut sa stai in bucataria? Muta totul afara, incinge gratarul si te vei alege o pizza minunata. Cu coaja usor crocanta si cu un gust usor de afumatura. Salata Te-ai fi gandit vreodata sa faci salata la gratar? Langa niste carne la gratar, da, dar asa? Ei bine, pune pe fierul incins salata creata, varza, ridiche alba, ceapa rosie si mango, apoi dupa ce se racesc toaca-le si amesteca-le cu morcov si ceapa rosie proaspata. Fa un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie, miere si sare si gata salata. Orez Acum chiar ca te-am surprins, nu-i asa? Chiar nu vezi cum ai putea face orez pe gratar. Il stropesti cu ulei si il tii intr-o sita, direct pe gratar. Tine minte sa porti o manusa pentru gatit, caci sita se incinge, si sa amesteci orezul din cand in cand. Lasa-l 3, 4 minute. Separat fa niste frigarui cu rosii, ceapa si usturoi pe care apoi toaca-le cand se racesc. Fierbe orezul in apa nesarata pentru 10 minute, apoi adauga si legumele si fierbe totul la foc mic 20 de minute. Avocado Avocado este delicios si asa, crud si gol, dar daca il faci putin la gratar si il amesteci cu rosii, usturoi si ulei de masline o sa iasa o nebunie! Fasole verde Aceasta devine absolut irezistibila daca este facuta la gratar si pana si cel mai mofturos copil n-o sa se poata abtine. Poti sa incerci chiar sa invelesti 5, 6 pastai in prosciutto si succesul este garantat. Capsuni, piersici, nectarine Pentru un desert delicios trebuie neaparat sa pregatesti niste fructe la gratar. O optiune interesanta ar fi capsunile. Poti sa le faci frigarui sau sa improvizezi o farfurie din folie de aluminiu. Asa sucul lor nu se va scurge si il vei putea folosi ca sirop. Cand sunt gata, asaza-le langa o cupa de inghetata si stropeste totul cu sucul lor. Acelasi lucru poti sa-l faci si cu piersicile, nectarinele si multe alte fructe. Foto: ehow.com Distribuie articolul pe: