Dovlecelul este un ingredient la indemana, tot timpul anului. Este usor de preparat si poate fi gustos atat in salate cat si pe gratar, de exemplu. Asa ca te provocam sa incerci dovlecel la gratar cu usturoi. Dovlecelul are foarte putine calorii, de aceea este foarte potrivit in orice dieta pentru scaderea in greutate si este ideal drept garnitura langa feluri principale. Dovlecelul merita toata laudele pentru proprietatile sale nutritive. Este o sursa foarte importanta de vitamine si minerale. Contine printre altele, magneziu, fosfor si calciu, fundamental necesare unei alimenatii echilibrate. Ca sa pregatesti dovlecel la gratar cu usturoi ai nevoie de doi dovlecei (pentru vreo patru portii), zeama de la o jumatate de lamaie, doua lingurite de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Evident, mai ai nevoie de trei-patru catei de usturoi, ingredient fundamental pentru dovlecel la gratar cu … usturoi. Pentru aceasta reteta sunt ideali dovlecei foarte mici si cruzi, din cei care nu au inca seminte. Ii spalam si ii feliem foarte subtire, pe lungime. Incingem un gratar (este foarte bun grill pan-ul) pe care il stropim cu putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piepr dupa gust. Asezam feliile de dovlecel pe gratar, cam 10 secunde pe fiecare parte. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se presara deasupra dovlecelului inainte de a fi servit. Iar asta este tot! 100 de grame de salata calda de dovlecel la gratar cu usturoi contine: 42 calorii, 3 grame de proteine, 0,8 grame de lipide, 3,5 grame de carbohidrati. Pofta buna!