A inceput sezonul gratarelor si vreau sa va propun o alternativa la micii si cefele de porc traditionale – sunt chiar sute de alimente sanatoase pe care le putem gati la gratar, fara sa ne fie teama ca dieta noastra se va da peste cap. Ingrediente ciuperci Provence: 6-7 ciuperci champignon mari si proaspete 1 rulou de branza de capra a la Provence 1-2 fire usturoi verde putin ulei de masline extravirgin 1-2 ciorchine de rosii cherry paine, salvie (optional) sare, piper dupa gust Mod de preparare ciuperci Provence: Spalam bine ciupercile, le curatam si le indepartam codita. Taiem si ruloul de branza in felii groase cam de 2 cm pe care le asezam in palariile ciupercilor. Stropim (sau pulverizam) cu putin ulei de masline extravirgin apoi presaram cu usturiu verde taiat marunt. Asezam pe gratar (jar, fara foc) pentru aproximativ 2-3 minute. Langa ciuperci, pe gratar, asezam si rosiile cherry spalate, cu tot cu ciorchine si le lasam tot 2-3 minute. Servim cu paine prajita pe gratar si aromata cu salvie.. Delicios! 100 de grame de ciuperci a la provence pe gratar contin: 280 calorii, 20 g proteine, 15 g lipide, 2 g carbohidrati. Pofta buna !