Ciuperci Provence pe gratar

Ciuperci Provence pe gratar

A inceput sezonul gratarelor si vreau sa va propun o alternativa la micii si cefele de porc traditionale – sunt chiar sute de alimente sanatoase pe care le putem gati la gratar, fara sa ne fie teama ca dieta noastra se va da peste cap.

Ingrediente ciuperci Provence:

6-7 ciuperci champignon mari si proaspete

1 rulou de branza de capra a la Provence

1-2 fire usturoi verde

putin ulei de masline extravirgin

1-2 ciorchine de rosii cherry

paine, salvie (optional)

sare, piper dupa gust

Mod de preparare ciuperci Provence:

Spalam bine ciupercile, le curatam si le indepartam codita.  Taiem si ruloul de branza in felii groase cam de 2 cm pe care le asezam in palariile ciupercilor. Stropim (sau pulverizam) cu putin ulei de masline extravirgin apoi presaram cu usturiu verde taiat marunt. Asezam pe gratar (jar, fara foc) pentru aproximativ 2-3 minute. Langa ciuperci, pe gratar, asezam si rosiile cherry spalate, cu tot cu ciorchine si le lasam tot 2-3 minute. Servim cu paine prajita pe gratar si aromata cu salvie.. Delicios!

100 de grame de ciuperci a la provence pe gratar contin: 280 calorii, 20 g proteine, 15 g lipide,  2 g carbohidrati.

Pofta buna !