Ciuperci Provence pe gratar

|Bucatar Maniac |
Ciuperci Provence pe gratar

A inceput sezonul gratarelor si vreau sa va propun o alternativa la micii si cefele de porc traditionale – sunt chiar sute de alimente sanatoase pe care le putem gati la gratar, fara sa ne fie teama ca dieta noastra se va da peste cap.

Ingrediente ciuperci Provence:

6-7 ciuperci champignon mari si proaspete

1 rulou de branza de capra a la Provence

1-2 fire usturoi verde

putin ulei de masline extravirgin

1-2 ciorchine de rosii cherry

paine, salvie (optional)

sare, piper dupa gust

Mod de preparare ciuperci Provence:

Spalam bine ciupercile, le curatam si le indepartam codita.  Taiem si ruloul de branza in felii groase cam de 2 cm pe care le asezam in palariile ciupercilor. Stropim (sau pulverizam) cu putin ulei de masline extravirgin apoi presaram cu usturiu verde taiat marunt. Asezam pe gratar (jar, fara foc) pentru aproximativ 2-3 minute. Langa ciuperci, pe gratar, asezam si rosiile cherry spalate, cu tot cu ciorchine si le lasam tot 2-3 minute. Servim cu paine prajita pe gratar si aromata cu salvie.. Delicios!

100 de grame de ciuperci a la provence pe gratar contin: 280 calorii, 20 g proteine, 15 g lipide,  2 g carbohidrati.

Pofta buna !

 
 

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: