Slabeste usor si sanatos cu fasole verde

Slabeste usor si sanatos cu fasole verde
Dieta mea preferata este cea in care ingredientul principal este fasolea verde. Avantajul acestei diete este ca poti manca oricata fasole verde vrei, fara limite, deoarece nu contine multe calorii, doar 30 la 100 de grame. De asemenea, fasolea verde nu contine grasimi si este bogata in vitamine si minerale (vitamina K, vitamina C, vitamina A, vitamina B2, fier, mangan, zinc). Poate ca cea mai importanta calitate a acestui aliment in procesul de slabire este faptul ca este bogat in fibre si accelereaza tranzitul intestinal, ajutand organismul sa piarda in greutate.
 
Cum slabesti cu fasole verde?
 
1. Consuma fasole verde fiarta la toate mesele principale. Pentru un gust mai bun, adauga putin ulei de masline si usturoi.
 
2. Alte alimente permise sunt ouale, branza, iaurtul, ciupercile, legumele (mai putin cartofii) si fructele, ceaiul verde, pestele, fructele de mare, carnea de pui sau curcan, semintele, nucile, mamaliga, maslinele, condimentele, mierea, sucul de rosii, otetul, cerealele integrale si painea integrala, in cantitati mici. De asemenea, este permis uleiul de masline, insa in cantitati foarte mici.
 
3. Nu depasi 1.500 – 1.600 de calorii zilnic. 
 
4. Nu consuma mai mult de 2 felii de paine integrala, fara faina alba, pe zi.
 
5. Daca vrei sa slabesti mai rapid, redu numarul de calorii la 1.400 pe zi, asta inseamna ca trebuie sa reduci portiile destul de mult.
 
Idee de meniu:
 
ZIUA 1
 
Mic dejun: un ceai verde, un ou ochi sau fiert, o felie de paine integrala, un castron de salata cu fasole verde, lamaie si cateva cubulete de branza feta.
 
Gustare: un mar.
 
Pranz: o bucata de friptura de pui sau curcan si o salata cu fasole verde, rosii cherry, branza si seminte de susan.
 
Gustare: 9 migdale.
 
 
Gustare: un fruct.
 
ZIUA 2
 
Mic dejun: un ceai verde, un ou ochi sau fiert, o felie de paine integrala, cateva masline, un castron de salata de fasole verde, lamaie si cateva cubulete de branza feta.
 
Gustare: un fruct.
 
Pranz: o farfurie de tocanita cu pui si ciuperci, o felie paine integrala si o salata cu fasole verde si rosii.
 
Gustare: un iaurt cu o lingura de cereale integrale.
 
Cina: o salata mare cu fasole verde, rosii, usturoi si ciuperci.
 
ZIUA 3
 
Mic dejun: un ou fiert, o felie paine integrala, cateva masline, salata cu fasole verde, verdeturi si ce legume iti mai plac.
 
Gustare: un fruct.
 
 
Gustare: doua fructe.
 
Cina: o farfurie de ciorba cu fasole verde si legume, o felie de paine integrala si un iaurt.
 
 
Care sunt beneficiile consumului constant de fasole verde?
 
– vitamina K ajuta la mentinerea sanatatii sistemului osos;
 
– vitamina A si vitamina C sunt antioxidanti foarte puternici care reduc cantitatea de radicali liberi care umbla in voie prin organism;
 
– reduce colesterolul;
 
– previne aparitia cancerului de colon si ajuta la detoxifierea organismului;
 
– are efecte anti-inflamatorii;
 
– riboflavina (vitamina B2) din fasole verde produce energie si are un rol pozitiv in prevenirea migrenelor;
 
– contine fier;
 
– vitaminele A, C si zincul din fasolea verde protejeaza si sistemul imunitar al organismului;
 
– ajuta la refacerea unui organ foarte important pentru organism, pancreasul, organ care uneori face fata mai greu producerii de insulina.