Eu cred ca a face ceva de mancare, trebuie sa fie un fel de joaca. Salata de fasole verde cu rosii este o jucarie! Colorata si gustoasa! Se prepara in doi timpi si trei miscarei, este foarte sanatoasa, poate fi o garnitura perfecta sau o mancare in sine. Ca sa pregatesti patru portii generoase de salata de fasole verde cu rosii ai nevoie de vreo jumatate de kilogram de rosii bine coapte si mici, o ceapa de apa, doi catei de usturoi si fasole verde, de doua feluri, si de dragul aspectului si pentru bogatia gustului. (fasolea galbena fiind mai dulce decat cea verde), trei linguri cu ulei, sare si piper si doua linguri cu otet balsamic. Un sfat: se poate folosi orice fel de fasole si proaspata, si congelata. In cazul in care mergi pe varianta congelata faci economie de timp, pentru ca este gata curatata. Incepe prin a pune fasolea la fiert. Poti fierbe impreuna ambele soiuri de fasole. Cea verde o sa fie mai tare decat cea galbena, dar asa si trebuie. Diferenta de consistenta da gust salatei. Toaca marunt ceapa si usturoiul. Adauga sare si piper si otetul basamic. Amesteca si lasa-le impreuna 10-15 minute. Adauga rosiile taiate in bucati mari peste ceapa si la final fasolea fiarta, dupa ce ai racorit-o, sub un dus de apa rece. Amesteca din nou, pune ulei, potriveste de sare si piper si lasa salata de fasole verde si rosii un sfert de ora la rece, inainte sa o servesti. Salata de fasole verde cu rosii este o bucurie si pentru ochi, si pentru gust, si pentru trup! O portie are doar 150 de calorii.