Fasolea verde cu rosii si usturoi este o reteta care se adreseaza mai ales celor care prefera mancarurile usoare. Este un fel de mancare simplu de preparat si cu putine calorii. Ingrediente: – 2 linguri ulei de masline; – 1 jumatate de ardei gras tocat marunt; – 3 catei de usturoi tocati marunt; – 1 catel de usturoi pisat; – o ceapa mica; – 200-300 grame fasole verde; – 3-4 rosii; – o conserva de rosii decojite (in suc de rosii); – o mana de busuioc, marar sau patrunjel proaspat; – sare si piper dupa gust. Mod de preparare: 1. Se incinge uleiul intr-o tigaie, dupa care se adauga usturoiul, ceapa si ardeiul, tocate marunt. Se calesc putin, cat sa nu se arda, dupa care se adauga rosiile si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga fasolea verde, o jumatate de cana de apa, sarea si piperul. 2. La sfarsit se adauga verdeturile si catelul de usturoi pisat. Pofta buna! Citeste si Mancare de linte rosie.