Mie imi plac foarte mult retetele super-rapide, cum este si salata de fasole verde cu rosii si somon la gratar, mai ales in zilele caniculare de august, cand numai langa cuptor nu vreau sa-mi petrec ziua. Somonul este foarte sanatos, gustos si usor si merge de minune cu o salata rece. Fasolea verde si rosiile au fost alegerea mea, de aceasta data. Ca sa faci salata de fasole verde cu rosii si somon la gratar ai nevoie de trei rondele de somon, o lamaie, o conserva de fasole verde, trei rosii, un catel de usturoi, ulei de floarea soarelui presat la rece, sare si piper dupa gust Incepem cu salata, ca sa fie gata pe cand asezam somonul langa ea. Scurgem fasolea de zeama si o amestecam cu cateva rosii taiate cum vreti voi. Mai adaugam si niste usturoi taiat fin. Stropim cu ulei de floarea soarelui presat la rece (sau de masline) si cu cativa stropi de zeama de lamaie. Asezonam cu sare si piper si gata salata. Intre timp am pus gratarul la incins. Trebuie sa fie incins foarte bine. Ungem pestele cu putin ulei si il punem pe gratar, un minut pe fiecare parte, nu mai mult. Sa prinda putina culoare la suprafata si sa ramana suculent pe interior. Altfel se usuca si devine aspru. Il asezam langa salata si il stropim si pe el cu lamaie. Mai punem si niste sare si piper si servim imediat. 100 de grame de salata de fasole verde cu rosii si somon la gratar contine: 186 calorii, 16 grame de proteine, 9 grame de lipide, 6 grame de carbohidrati Pofta buna!