Cum sa prepari acasa faina de migdale

Cum sa prepari acasa faina de migdale

Pentru ca vreau sa mananc din ce in ce mai sanatos, acum sunt in stadiul in care vreau sa elimin faina alba din alimentatie, macar din produsele pe care le fac in casa. Asadar, am gasit o varianta fara gluten, insa cu multe proprietati: faina de migdale

Aceasta constituie o sursa bogata de proteine si de fibre, este bogata in vitaminele A, B si E, dar si in minerale precum fier, magneziu, sulf si potasiu si acizi grasi Omega 3. Este minunata daca tii dieta pentru ca are un nivel redus de carbohidrati.
 
Astfel, 100 de grame de faina de migdale contine 51 de grame de lipide, 20 de grame de carbohidrati si 22 grame de proteine, insa numarul de calorii este mult mai mare fata de faina alba. O jumatate de ceasca de faina de migdale are 320 de calorii, fata de 204 calorii cat contine aceeasi cantitate de faina alba.
 
Aceasta faina poate fi folosita la briose, biscuiti, tarte, blat de pizza, tot felul de aluaturi si blaturi, deoarece grasimile din migdale se combina foarte bine cu ingredientele clasice precum ouale, untul si laptele. Daca vrei sa obtii faina de migdale nu trebuie decat sa pui samburii intr-un robot de bucatarie sau intr-o rasnita si sa le maruntesti foarte bine. 
 
 
Insa daca vrei sa obtii faina alba din migdale, e putin mai mult de munca. Pune pe foc o oala cu apa, iar cand incepe sa clocoteasca rastoarna samburii si lasa-i acolo timp de 2 minute. Scurge-i bine de apa si cat sunt inca fierbinti, decojeste-i. Acum urmeaza pasul la care trebuie sa ai foarte multa rabdare: lasa-i la uscat o zi si o noapte la temperatura mare.
 
Daca nu ai timp sa astepti natura sa-si faca treaba, incinge bine o tigaie si usuca-i direct la aragaz sau baga-i in cuptor, pe o tava, la o temperatura de 40 de grade. Dupa ce migdalele sunt uscate, marunteste-le cu un robot sau o rasnita, iar daca vrei ca faina sa fie si mai fina, cerne-o printr-o sita. 
 
Invata sa faci si lapte de migdale! Citeste aici cum.