Cum faci acasa lapte de migdale

Cum faci acasa lapte de migdale

Pe langa laptele de soja, pe rafturile cu alternative la traditionalul lapte de vaca, au aparut cutii cu lapte de orez, ovaz si migdale.

Le-am incercat pe toate si am decis sa raman la cel din migdale pentru ca are foarte multe din proprietatile laptelui de origine animala, atat in cazul vitaminelor, mineralelor, cat si al grasimii. In plus, il pot bea fara sa se declanseze intoleranta la lactoza.

De ce sunt migdalele alimentul perfect.

O cutie de lapte de migdale costa aproximativ 12 lei si dureaza trei zile, daca fac un smoothie in fiecare dimineata.

Problema este ca alternativa cu pricina scoate din buzunar 150 de lei pe luna, bani pe care i-as putea plati pe migdale crude din care sa fac mai mult lapte decat cel pe care il cumpar acum lunar.

Bogat in vitamina E, laptele de migdale contine antioxidanti care lupta cu radicalii liberi. De altfel vitamina E este ideala in protejarea sanatatii mintale, dupa cum a relevat recent un studiu european. La capitolul calorii, contine cele mai putine comparativ cu celelalte alternative de lapte. Din pacate e sarac in zinc, care intareste imunitatea.

 

M-am documentat si am aflat ca laptele de migdale se obtine foarte simplu. Este de fapt ceea ce rezulta din amestecul migdalelor pisate foarte fin, amestecate cu apa si indulcitori.

 

Are un gust bogat, cu arome savuroase, fiind bun pentru cei care sunt alergici atat la soia, cat si lactoza. Un singur defect i-am gasit – are putine proteine, doar un gram pentru o cana, comparativ cu 7-8 grame, cat are cel de vaca.

Este contraindicat celor care sunt alergici la nuci si seminte si este complet lipsit de vitamina B, una din vitaminele fundamentale de care vegetarienii duc vesnic lipsa.

Andreea Marin este una din vedetele locale care a devenit fan al laptelui de migdale, pe care l-a descoperit in Turcia.