Desert cu prune, fistic, fulgi de ovaz si migdale

Desert cu prune, fistic, fulgi de ovaz si migdale

Acest desert sanatos, fara gluten, este mult mai simplu de facut decat pare. Il pregatesti in 20 de minute si o sa-ti placa atat de mult incat ai fi tentata sa il mananci singura, fara sa le mai pastrezi si prietenilor. 

Ingrediente
  • 1 kilogram de prune taiate in jumatate si fara samburi
  • 1/3 cana de miere
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • jumatate de lingurita de scortisoara
Pentru topping 
  • 1 cana de fulgi de ovaz
  • jumatate de cana de faina de migdale
  • 1/3 cana de fistic, migdale sau nuci tocate
  • 1/3 cana de zahar brun
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1/4 lingurita de sare de mare
  • 4 linguri de unt topit
  • 3 linguri de iaurt natural 
Incinge cuptorul in timp ce intr-o tava amesteca prunele cu mierea, amidonul de porumb si scortisoara. Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, faina de migdale, fisticul, zaharul brun, ghimbirul si sarea. Adauga iaurtul si untul topit si amesteca bine. 
 
Cu o lingura, imprastie toppingul peste prune, avand grija sa fie distribuit in mod egal. Lasa la cuptor pentru aproximativ 55 de minute, dupa care ai rabdare 5 – 10 minute sa se raceasca putin. Serveste cu inghetata de vanilie sau iaurt natural.