Acest desert sanatos, fara gluten, este mult mai simplu de facut decat pare. Il pregatesti in 20 de minute si o sa-ti placa atat de mult incat ai fi tentata sa il mananci singura, fara sa le mai pastrezi si prietenilor. Ingrediente 1 kilogram de prune taiate in jumatate si fara samburi 1/3 cana de miere 3 linguri de amidon de porumb jumatate de lingurita de scortisoara Pentru topping 1 cana de fulgi de ovaz jumatate de cana de faina de migdale 1/3 cana de fistic, migdale sau nuci tocate 1/3 cana de zahar brun 1 lingurita de ghimbir ras 1/4 lingurita de sare de mare 4 linguri de unt topit 3 linguri de iaurt natural Incinge cuptorul in timp ce intr-o tava amesteca prunele cu mierea, amidonul de porumb si scortisoara. Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, faina de migdale, fisticul, zaharul brun, ghimbirul si sarea. Adauga iaurtul si untul topit si amesteca bine. Cu o lingura, imprastie toppingul peste prune, avand grija sa fie distribuit in mod egal. Lasa la cuptor pentru aproximativ 55 de minute, dupa care ai rabdare 5 – 10 minute sa se raceasca putin. Serveste cu inghetata de vanilie sau iaurt natural.