Faina alba-boala sigura

|Ramona Bunescu |
Faina alba-boala sigura

Una dintre cea mai mai banale surse de carbohidrati (care deriva tot din glucide) este faina alba. Paine, biscuiti, fidea in supa, gogosi, prajituri de casa… toate contin faina alba de grau.  

Toate substantele benefice (taratele, germenii) s-au pierdut in timpul procesarii. La scara industriala, faina se albeste cu o substanta chimica: – alloxan – care nu e altceva decat un agent de inalbire, ceva similar cu Ace. Acest compus distruge celulele beta din pancreas, fiind una din cauzele diabetului de tip II.  

Intr-un final, unii producatori “imbogatesc” faina cu vitamine sintetice, care, pana la urma, au originea intr-un gudron intr-un combinat chiimic.   

Nu cred ca stiati ca faina alba creste indicele glicemic de parca ar fi zahar rafinat. Unii specialisti sustina ca predispozitia la infectii ale tractului digestiv este o consecinta a consumului de faina alba. Pe langa asta, mai e si greu de mestecat, streseaza sistemul digestiv si mai e si foarte saraca in fibre. Practic, are valoare nutritiva foarte mica.  

Combinati faina alba cu zahar si dati la temperaturi inalte si aveti un pachet de boli la tava.

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: