Una dintre cea mai mai banale surse de carbohidrati (care deriva tot din glucide) este faina alba. Paine, biscuiti, fidea in supa, gogosi, prajituri de casa… toate contin faina alba de grau. Toate substantele benefice (taratele, germenii) s-au pierdut in timpul procesarii. La scara industriala, faina se albeste cu o substanta chimica: – alloxan – care nu e altceva decat un agent de inalbire, ceva similar cu Ace. Acest compus distruge celulele beta din pancreas, fiind una din cauzele diabetului de tip II. Intr-un final, unii producatori “imbogatesc” faina cu vitamine sintetice, care, pana la urma, au originea intr-un gudron intr-un combinat chiimic. Nu cred ca stiati ca faina alba creste indicele glicemic de parca ar fi zahar rafinat. Unii specialisti sustina ca predispozitia la infectii ale tractului digestiv este o consecinta a consumului de faina alba. Pe langa asta, mai e si greu de mestecat, streseaza sistemul digestiv si mai e si foarte saraca in fibre. Practic, are valoare nutritiva foarte mica. Combinati faina alba cu zahar si dati la temperaturi inalte si aveti un pachet de boli la tava.