Nu ti-ar trece niciodata prin cap ca ai putea folosi blenderul la altceva decat la smoothies, asa? Ei bine, afla ca blenderul este un accesoriu foarte util in bucataria ta si te poate ajuta in multe situatii, cum ar fi atunci cand ai pofta de omleta sau de cafea proaspta macinata. 1. Omlete Te-ai intrebat mereu cum de omletele de la restaurant sunt atat de pufoase? Blenderul este raspunsul. Pune in vas 2 oua, 1 lingura de smantana, sare si piper si amesteca-le la viteza mare timp de un minut. Intre timp, topeste o lingurita de ulei intr-o tigaie ai rastoarna amestecul din blender. La final, presara o lingura de branza Cedar rasa si serveste! Incearca si omleta din albusuri, broccoli si branza. 2. Frisca As da orice sa mananc frisca facuta in casa, cum o facea mama, si acum am aflat ca nu e chiar imposibil. Pune in blender jumatate de cana de smantana si mixeaza la viteza medie intre 15 si 20 de secunde. Adauga o lingura de zahar si o lingurita de esenta de vanilie si mixeaza pentru inca 15, 20 de secunde. 3. Cafea Intotdeauna mi-a placut mirosul de cafea proaspat macinata, desi nu beau decat ceai verde si as fi in stare sa rasnesc putina cafea in fiecare dimineata doar de dragul mirosului. Pune pur si simplu boabele intregi in blender si macin-o pana cand ajunge doar un praf aromat. 4. Condimente pentru fripturi Ca sa nu mai dai banii pe condimente din comert care cine stie ce mai contin in afara de ierburi, poti sa-ti faci singura acasa un amestec care sa dea gust fripturilor si gratarelor. Pune in blender 3 linguri de coriandru, 3 de chimen, 3 de fenicul si o lingura de boabe de piper. Amesteca-le la viteza medie pana cand se sfarama. Din aceste ingrediente va rezulta jumatate de cana de condimente pe care, daca le pastrezi intr-un recipient etans, le poti avea chiar si pentru 3 luni. 5. Pesto Sosul pesto este minunat cu paste, in sandwichuri sau in salate, iar daca e facut in casa este si mai gustos. Gasesti acum la piata busuioc proaspat, asa ca pune o cana si jumatate de frunze in blender, adauga jumatate de cana de parmezan ras, 1/3 cana de ulei de masline, jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de apa, apoi mixeaza. 6. Sos de rosii Cand o sa ai acasa prea multe rosii fa un suc de care te vei bucura si cand nu vor mai fi de sezon. Adauga rosiile fierte si condimentate in blender si mixeaza cam 30 de secunde pentru un sos moale. Daca vrei, poti sa adaugi si busuioc daca vrei sa faci un sos pentru paste. Congeleaza apoi sosul intr-un borcan etans si bucura-te de el chiar si dupa 6 luni.