Paste cu pesto e o reteta care nu-ti plimba limba-n gura doar cand o citezi, ci si cand o mananci. Petru ca postul e restrictiv, putem sa nu ne gandim un pic la dieta. Excesul insa, se plateste ๐ Ingrediente paste cu sos pesto – spaghetti, melcisori, spirale, orisice pasta -350 g – o capatina de usturoi – alune decojite – 25 g – masline verzi – 100 g – o legatura de busuioc (frunzele) dintre care pastrati cateva pentru decorarea pastelor – ulei de masline extravirgin 3-4 linguri – zeama de la o lamaie – sare si piper ( eu am folosit piper cu lamaie) Mod de preparare paste cu sos pesto Fierbeti spiralele in apa cu sare. Eu le pun dupa ce apa a inceput sa fiarba si le las putin al-dente, cel mai sigur e sa le incerci ca sa iasa asa cum iti doresti. Apoi le-am scurs bine.Cat au fiert, am facut usturoiul mujdei (efectiv), am pisat alunele si am terciuit maslinele si am tocat supermarunt usturoiul, apoi le-am amestecat pe toate folosind uleiul de masline. Sosul astfel bine terciuit, sau blenduit, se pune peste paste. Mie imi plac reci, altora calde. Pofta buna la paste cu sos pesto!