Combinarea alimentelor este foarte importanta la o masa, deoarece trebuie sa se potriveasca unele cu altele si sa nu creeze probleme de digestie. Daca alimentele sunt incomplet digerate, riscam sa ne confruntam cu diverse afectiuni. De exemplu, nu este indicat sa amestecam fructele cu alte mancaruri, si este recomandat sa le consumam inainte de masa cu o jumatate de ora, pe stomacul gol. Nu este recomandat sa combinam nici carbohidratii cu cele bogate in proteine, deoarece ingreuneaza digestia. Cel mai bine este sa asociati mancarurile principale (tocanite, fripturi) cu salate usoare sau legume fierte si sa nu consumati apa nici inainte de masa si nici dupa. Iata mai jos 5 alimente care pot fi combinate cu orice fara sa ne creeze probleme de digestie: 1. Stafidele sunt pline de fier, necesar mai ales pentru vegetarieni, care deseori au nevoie de acest supliment. Continutul de zahar din stafide nu e periculos, dimpotriva, te ajuta sa iti reglezi glicemia. Aruncati stafide in salate, orez sau peste mancaruri preparate la cuptor si nu veti regreta. 2. Semintele de chia contin proteine, fibre, omega-3 si vitamine. Adevarate bombe de antioxidanti, semintele de chia se mananca zilnic daca vreti sa adoptati un regim de viata sanatos. Puteti presara 2 linguri de seminte de chia peste orice mancare. Merg perfect in iaurt, in salate sau in orice smoothie. 3. Semintele de in sunt bogate in fibre, acizi grasi Omega-3, vitamina B12, magneziu, fitochimicale si acid alfa-linoleic. Pentru a-si pastra proprietatile intacte, semintele de in trebuie consumate simple, sub forma de faina sau ulei. bine de stiut ca semintele de in sunt pline de proprietati benefice organismului, de aceea n-ar fi rau sa le mai aruncam din cand in cand prin salate si mancaruri sau sa le amestecam cu lapte de soia si cereale. 4. Untul de arahide este o sursa buna de proteine, este plin de acizi grasi benefici, minerale si vitamine esentiale, precum vitamina E, niacina, acid folic, seleniu si magneziu. El poate fi combinat cu sosuri, dar si adaugat in salate. Gustul va fi net imbunatatit. O lingura de unt de arahide are in jur de 90 de calorii, noua grame de grasime (dintre care 90% sunt mono si poli-nesaturate), patru grame de proteine si un gram de fibre. Astfel iti va oferi energie, iti va mentine senzatia de satietate si iti va regla tranzitul intestinal. 5. Salatele si verdeturile pot fi combinate si cu proteinele si cu carbohidratii, asadar oricate ati manca nu o sa aveti probleme, digestia va fi mereu foarte buna. Ele sunt pline de vitamine, minerale si, mai ales, de antioxidanti, care ajuta foarte bine la detoxifierea organismului.