Multe randuri s-au scris despre semintele de chia si multa lume m-a intrebat ce fac ele si de unde au aparut asa din senin. Semintele de chia exista de mult, de pe vremea in care erau cunoscute dupa denumirea lor latina, Salvia Hispanica si erau cultivate de azteci. Semintele de chia sunt utile daca vreti sa slabiti. Adevarate bombe de antioxidanti, Omega 3 si fibre, semintele de chia se mananca zilnic daca vreti sa adoptati un regim de viata sanatos. Puteti presara 2 linguri de seminte de chia peste ce mancare. Merg perfect in iaurt, in salate sau in orice smoothie. Nu stiam pana acum ca semintele de chia contin de 6 ori mai mult calciu decat laptele. Pe lista atuurilor se numara continutul ridicat de magneziu si fosfor. Semintele de chia contin: de 30 ori mai multi antioxidanti decat afinele de 6 ori mai mult calciu decat laptele integral de 3 ori mai mult fier decat spanacul de 15 ori mai mult magneziu decat broccoli de 8 ori mai mult Omega 3 decat somonul cu 50% mai mult acid folic decat sparanghelul cu 25% mai multe fibre decat inul. Pentru ca sunt la mare cautare in ultimul timp, nuts.com a facut o lista cu motivele pentru care merita sa mancam seminte de chia. Sunt utile in curele de slabire deoarece reduc poftele si impiedica asimilarea unor grasimi in organism. Reusesc sa induca senzatia de satietate pentru ca absorb de 10 ori mai multa apa si se maresc in stomac dandu-ti senzatia ca esti satula. Reduc presiunea arteriala Contin cele mai mari resurse de Omega3, grasimi esentiale care protejeaza impotriva inflamatiilor si a bolilor de inima. Aduc beneficii diabeticilor deoarece reusesc sa incetineasca absorbtia zaharului in sange. Sunt mai usor de digerat decat semintele de in.