Untul de arahide este un aliment cat se poate de bun pentru sanatate, o simpla lingura de unt de arahide oferindu-ti numeroase proteine si vitamine. Este important sa stii cum sa il consumi si la ce te ajuta. Untul de arahide poate fi folosit atat ca o gustare, intins pe paine, in fursecuri, dar si in feluri mai elaborate de mancare. Este o sursa buna de proteine, este plin de acizi grasi benefici, minerale si vitamine esentiale, precum vitamina E, niacina, acid folic si magneziu. Este bun pentru prevenirea diabetului de tip 2, in special in cazul femeilor. Are si resvestrarol, un compus care previne distrugerea vaselor de sange. Untul de arahide contine si seleniu care este un adevarat combustibil secret si care face un parteneriat exceptional cu vitamina E. Combinata este un imbatabil antioxidant. In medie, o lingura de unt de arahide are in jur de 90 de calorii, noua grame de grasime (dintre care 90% sunt mono si poli-nesaturate), patru grame de proteine si un gram de fibre. Astfel iti va oferi energie, iti va mentine senzatia de satietate si iti va regla tranzitul intestinal. Este bine sa nu consumi, totusi, mai mult de doua linguri pe zi. Ideal este sa alegi unul de arahide fara adaosuri, indulcitori si alte arome. Alege variantele care sa nu mai aiba altceva scris pe eticheta in afara de arahide, ulei si putina sare. Amesteca bine inainte de utilizare, caci fiind natural s-ar putea ca elementele sa se separe intre ele. Idei de retete: daca iti plac dulciurile, incearca sa amesteci unt de arahide, iaurt slab si fructele preferate, niste gheata si o lingurita de miere. Pentru un sandvis dulce poti adauga unt pe o felie de paine, cateva felii de banana sau mere verzi si un strop de scortisoara. Daca vrei un mic-dejun proaspat, opteaza pentru unt de arahide pus pe niste clatite gatite cu faina integrala. Orice fruct poate fi combinat cu acest ingredient si va fi foarte bun la gust, iar daca iti place sa faci prajituri, il poti adauga la orice reteta pentru un plus de savoare, scrie livestrong.com. Scriind toate acestea mi-am dat seama ca untul de arahine este un aliment exceptional pe care noi il consumam prea rar. De acum incolo o sa facem altfel!