Semintele de in nu sunt la fel de populare ca alte seminte, desi sunt consumate inca din antichitate, mai ales de chinezi, egipteni si greci. Egiptenii foloseau aceste seminte atat in alimentatie, cat si in medicina, cea mai cunoscuta utilizare a lor fiind ca laxativ, remediu care a ramas popular pana in zilele noastre. Este bine de stiut ca semintele de in sunt pline de proprietati benefice organismului, de aceea n-ar fi rau sa le mai aruncam din cand in cand prin salate si mancaruri sau sa le amestecam cu lapte de soia si cereale. Semintele de in sunt bogate in fibre, acizi grasi Omega-3, vitamina B12, magneziu, fitochimicale si acid alfa-linoleic. Pentru a-si pastra proprietatile intacte, semintele de in trebuie consumate simple, sub forma de faina sau ulei. Cu ce ne ajuta semintele de in? – scad colesterolul; – regleaza nivelul de zahar din sange; – deoarece contin vitamina B12 sunt ideale in regimul vegetarienilor si veganilor; – au proprietati anti-inflamatorii; – mentin inima sanatoasa; – previn artrita si ateroscleroza; – sunt foarte bune ca remediu pentru constipatie; – cresc imunitatea organismului; – mentin oasele sanatoase; – previn cancerul de san si colon. Semintele de in mai sunt recomandate in curele de slabire, deoarece sunt foarte satioase, taie pofta de mancare si energizeaza organismul. 100 de grame de seminte de in contin aproximativ 450 de calorii, dintre care 41 grame sunt grasimi sanatoase, 28 de grame sunt fibre si restul de 20 de grame sunt proteine. Semintele de in nu sunt recomandate in perioada sarcinii si alaptarii. De asemenea, ele nu trebuie consumate in exces, un lucru care, de altfel, se aplica pentru orice fel de aliment.