Cand auzi de supa de morcovi te gandesti la mancare pentru bebelusi sau la mancare de regim. Nimic mai gresit. Supa de morcovi cu nuca de cocos, adica supa frantuzeasca de morcovi este o experienta rafinata pe care o poti gasi in restaurantele de lux sau o poti face oricand la tine acasa. Reteta originala de supa de morcovi vine din Ile-de-France. Ai nevoie de 500 de grame de morcovi, o nuca de cocos mica si intreaga, un litru de supa de carne, 50 de grame de unt, sare, piper, cateva frunze de telina. Curata morcovii si taie-i in bucati. Pune morcovii la fiert in apa fierbinte si lasa-i circa 15-20 de minute. Scurge apa, adauga supa de carne si lasa supa sa colocoteasca. Pune totul intr-un blender si mixeaza. Supa de morcovi cu susan si super-supa cu morcovi Pune din noua supa crema pe foc si adauga sucul din nuca de cocos. Rade nuca pe razatoarea mare si caleste-o in putin unt. Rastoarna totul peste supa. Adauga putina vedeata si serveste supa calda cu nuca de cocos proaspat rasa deasupra. Este savuros!