Supa de morcovi

Supa de morcovi

Acesta este una dintre cele mai bune retete de supa de morcovi. Se prepara usor, ca toate retete de supe si ciorbe pe care le gasiti aici. In plus este foarte sanatoasa si place tuturor, fara nicio exceptie. Aroma si dulceata morcovilor se potrivesc perfect cu aroma cimbrului uscat si a coriandrului. Aceste este si secretul acestei supe de morcovi.        

Ca sa prepari patru portii suficiente pentru o cina ai nevoie de circa 10 morcovi frumosi, de marime potrivita, o ceapa mare, o lingura de coriandu uscat, o lingurita cu cimbru uscat, doua linguri cu ulei, o rosie potrivita (proaspata sau din conserva), sare si piper. Din toate aceste ingrediente rezulta o delicioasa supa vegetariana. Daca vrei mai poti adauga in supa un galbenus de ou, o canita de lapte sau o lingura cu smantana si o nuca de unt, pentru un gust foarte rafinat (cu un plus de vreo 50 de calorii, fata de varianta “de post” care are doar 150 de calorii).  

Incepe prin a toca marunt ceapa. Pune uleiul la incins si caleste ceapa, doar cat sa se inmoaie. Adauga morcovii curatati si taiati in bucatele. Acopera si caleste mai departe cateva minute. Pune rosia taiata in patru si adauga doua cani de apa fierbinte. Acopera si fierbe la foc mic pentru 30 de minute. Mai adauga, la mijlocul perioadei de fierbere inca o jumatate de cana de apa fierbinte, astfel incat lichidul sa acopere legumele. 

Cand morcovii si rosia sunt bine fierte, da deoparte. Scoate pielita rosiei, daca este cazul. Cu un blender vertical transforma totul in crema. Potriveste de sare si piper. Adauga ierburile aromate. Amesteca laptele (sau lingura de smantana) cu galbenusul de ou si adauga totul in supa. Pune o nuca de unt, intoarce supa pe foc, cat sa se incinga bine si serveste.  

Supa de morcovi poate fi servita cu felii subtiri de paine prajita.