Nu e prima data cand afirm ca sunt fan al supelor, in general, si al celor crema, in special. Cred ca o supa crema este una dintre cele mai bune alegeri. Se face repede, daca alegi cu grija ingredintele si proportiile (ceea ce noi facem mereu), nu au calorii multe, sunt foarte gustoase si sunt perfecte pentru cina. Supa de morcovi cu susan este o dovada in plus. Dupa abuzurile alimentare din ultima vreme morcovii proaspeti, transformati in supa crema cred ca sunt un adevarat balsam pentru stomac. Ca sa faci supa de morcovi cu susan ai nevoie de trei linguri cu ulei, 600 de grame de morcovi proaspeti si suculenti, o ceapa mare, doua fire subtiri de praz, vreo sase catei de usturoi, sase cani de supa limpede de pui sau cinci cani de apa si una de lapte, sare si piper, o lingurita de cimbru uscat. Iti mai trebuie trei linguri cu seminte de susan si o lingura de ulei de susan pentru decor si un plus exceptional de gust si aroma. Curata morcovii, ceapa si prazul. Toaca ceapa in bucati mari. Toaca prazul (patreaza cateva bucatele pentru servit) si usturoiul. Pune uleiul la incins si caleste bine ceapa, prazul si usturoriul, toate impreuna. Pune sare si piper. Pune si cimbru uscat. Stinge amestecul cu supa de pui sau apa. Pune supa (sau apa) la fiert. Cand clocoteste adauga morcovii taiati in bucatele si amestecul de ceapa si praz calite. Acopera si lasa totul sa fiarba circa 20 de minute. Foloseste un blender vertical si transforma totul in crema. Supa de morcovi cu susan trebuie sa fie groasa, ca un piure subtire, dar daca vrei o varianta mai putin densa, mai adauga lichid. Daca faci supa cu apa, laptele se pune la final, dupa care supa se mai da intr-un clocot. Rumeneste putin semintele de susan. Adauga-le in supa si serveste supa de morcovi cu susan, fierbinte decorata cu cateva picaturi de ulei de susan si un mot din bucatele de praz. Supa de morcovi cu susan este o exceneta sursa de vitamina A si fibre, iar o portie medie are doar 150 de calorii .