Daca iti plac spaghetele aglio olio e peperoncino, atunci cu siguranta iti plac si spaghetele cu creveti. Reteta este similara, doar trebuie sa adaugi crevetii fierti si rumeniti. Avantajul acestei retete este ca se face foarte usor si este incredibil de buna. Asadar, cand esti in pana de idei pentru cina si nu mai ai energie dupa o zi de munca, cea mai buna idee este sa prepari aceasta reteta. Merge de minune cu un pahar de vin. Ingrediente: – o jumatate de kilogram de creveti; – o jumatate de pachet de spaghete; – o lingurita unt; – 3-4 catei de usuroi tocati marunt; – 4-5 linguri ulei de masline; – un ardei rosu iute tocat marunt; – patrunjel tocat, de asemenea, marunt; – sare si piper dupa gust; – parmezan ras; – boia de ardei iute. Mod de preparare: 1. Fierbe crevetii, decorticati in prealabil, pret de 4-5 minute. 2. Pune intr-o oala pastele la fiert cu putina sare. Ai grija sa le fierbi al dente. 3. Intr-o tigaie pune uleiul de masline si caleste usturoiul, ai grija sa nu se arda. Adauga ardeiul iute, apoi untul si crevetii. Lasa-i sa se rumeneasca putin pe o parte si pe alta, nu mai mult de 2-3 minute. 4. Opreste focul, adauga spaghetele peste uleiul cu creveti, amesteca-le bine, iar apoi presara patrunjelul. Daca ti se par prea uscate, mai adauga ulei de masline, neaparat extravirgin. Serveste-le cu parmezan ras pe deasupra. Daca vrei un gust mai intens, adauga niste boia de ardei iute. Pofta buna! Citeste si Spaghete cu ciuperci si busuioc.