Spaghetele cu ulei de masline, usturoi si ardei iute sunt printre cele mai bune paste italiene, dar si cele mai simple. Oricine, oricat de nepriceput ar fi la bucatarie, poate sa faca spaghete aglio olio e peperoncino si sa ii iasa foarte bune. Ingrediente: – 1 jumatate de punga de spaghete; – 3-4 catei usturoi; – cateva linguri de ulei de masline extravirgin; – o lingura sare; – 1 ardei rosu iute (daca va plac pastele mai iuti, puteti sa puneti, bineinteles, mai mult ardei iute); – patrunjel. Mod de preparare: Intr-o tigaie de teflon se pune la incins uleiul de masline in care se adauga ardeiul iute si usturoiul, ambele taiate fasii foarte subtiri. Atentie, usturoiul se arde foarte repede, asadar nu trebuie lasat sa se innegreasca. Practic trebuie lasat cam jumatate de minut, cat sa isi lase aroma in uleiul de masline. Pastele se fierb cu sare, mai tari decat al dente, adica decat cum ar face italienii, pentru ca se mai pun trei minute peste uleiul din tigaie si atunci se vor fierbe cat e necesar. Dupa ce puneti pastele peste uleiul din tigaie, adaugati putina supa de legume sau, daca vi se pare prea complicat, niste apa, ca sa se formeze un fel de sos. Lasati 3 minute, timp in care amestecati. Pentru gust si aspect suplimentar se mai pun piper macinat si boia de ardei iute. La final ornati cu niste patrunjel. Desi italienii nu consuma acest fel de paste cu parmezan, din cine stie ce principiu, ele sunt foarte bune daca puneti deasupra niste parmezan ras. Pofta buna!