Sarea Kosher este de doua ori mai sarata decat cea de masa

Sarea Kosher este de doua ori mai sarata decat cea de masa

Romanii abia aud despre sarea Kosher, insa marii bucatari din lumea intreaga o folosesc deja de ceva timp. Ce beneficii are si de ce este ea mentionata in multe retete, incercam sa lamurim mai jos. 

Sarea Kosher se extrage din apa de mare, prin evaporare, sau din mine. Are o granulatie mare, este grunjoasa si nu trece prin procesul de rafinare, ceea ce inseamna ca are un gust mai curat, aparte. Numele de "kosher" vine din bucataria evreiasca unde sarea ajuta la absorbirea sangelui din carnea care urmeaza sa fie preparata. 

Sarea in general este necesara organismului uman pentru ca fiecare celula din corpul nostru este dependenta de sodiu pentru a supravietui. Sarea transporta nutrientii la celule, ajuta la mentinerea de minerale si calciu solubil din sange si produce acid clorhidric in stomac.
 
 
Daca nu ai suficienta sare in organism, te poti alege cu spasme musculare si batai neregulate ale inimii, iti poti creste riscul de atac de cord si poti chiar sa suferi o moarte subita. Totusi, nu pica in extrema cealalta, sa consumi foarte multa sare. Mai tine cont de informatia potrivit careia 80% din cantitatea de sare pe care o mananca fiecare persoana provine din alimente procesate. Daca te simti cu musca pe caciula, redu consumul de sare pe care o folosesti cu buna stiinta.
 
Sarea Kosher, pe langa faptul ca este de doua ori mai sarata decat cea de masa, nici nu contine aditivi. Mai mult de atat, aceasta creste temperatura apei in care fierb legume sau paste, ceea ce inseamna ca ajuta la scurtarea timpului de gatit. 
 
Foloseste acest tip de sare in situatiile urmatoare: 
  • cand vrei sa pui muraturi, pentru ca impiedica decolorarea legumelor
  • cand te grabesti cu masa 
  • cand faci cocktailuri si vrei sa pui sare pe marginea paharelor 
  • in aluatul covrigeilor, a saratelelor si a painii de casa