Astazi am mancat pentru prima data mere murate. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa pun mere la murat. Si cine s-ar fi gandit ca o sa-mi placa? Au un gust amesteca de dulce, acrisor de sarat, iar dupa ce termini un mar, mai ceri unul, ca doar abia te-ai obisnuit cu gustul. Iti las mai jos o reteta, dar cantitatile sunt mici, cat sa vezi daca iti plac sau nu. Daca vor fi pe placut tau, n-ai decat sa renunti la catraveti si sa pui mere la murat pentru iarna. Ingrediente 4 mere 460 de ml de otet din cidru de mere 200 grame de zahar 230 ml de apa 60 grame de ghimbir 2 betisoare de scortisoara 1 lingurita de fructe de ienibahar 2 lingurite de sare 1 lingurita boabe de piper 2 stelute de anason Taie merele in jumatati, apoi inteapa-le putin cu o furculita. Pune o tigaie pe foc mediu si in ea amesteca apa cu zaharul, sarea, otetul, ienibaharul, anasonul, ghimbirul si boabele de piper. Amesteca continuu, iar cand incepe sa fiarba, pune merele, acopera tigaia cu un capac si lasa la foc mic timp de 5 minute. Dupa ce s-au racit bine, transfera totul intr-un borcan de sticla cu capac infiletat si baga-l in frigider pentru cel putin 8 ore. Intr-o luna, cat rezista merele murate in frigider, ai timp sa-ti dai seama daca iti plac sau nu, iar daca raspunsul este afirmativ, mareste cantitatile si treci la treaba. Distribuie articolul pe: