Ne-am gandit sa te cucerim cu o salata exotica, rafinata, dar usor de facut. Ingredientele speciale – taieteii de orez, sunt usor de gasit in orice mare magazin si te sfatuim sa-i incerci si pentru gustul lor bun, dar si de dragul variatiei. Ingredientele necesare pentru salata vietnameza sunt pentru doua portii, dar se pot multiplica foarte usor. Prepara exact atat cat mananci, pentru ca gustul special al salatei se modifica daca sta in frigider. Pentru a pregati salata vietnameza ai nevoie de doua linguri de otet balsamic, o linguita de zahar pudra, un ardei iute rosu, 50 de grame de taietei de orez (ii poti inlocui cu taieteii clasici), un morcov, 200 de grame de piept de pui fiert, fara piele si oase, o jumatate de salata chinezeaza mica (sau salata obisnuita sau spanac proaspat), doua linguri de alune, sare si piper, cateva fire de menta proaspata sau patrunjel. Incepe prin a pune apa la fiert pentru taietei. Apoi amesteca otetul basamic cu un varf de cutit de sare si o lingurita de zahar pudra. Pune in sos ardeiul iute, taiat in felii foarte fine. Rupe salata in bucati (daca folosesti spanac congelat caleste-l cateva minute intr-o lingura de ulei bine incins) si pune-o intr-un bol. Taie carnea de pui in fasii si amesteca-o cu salata. Pune alunele la prajit intr-un vas, fara ulei. Rumeneste-le putin, apoi cu striveste-le in bucatele, nu foarte mici, intr-un mojar de bucatarie. Adauga alunele in bol si amesteca. Rade morcovul prin razatoarea fina. Amesteca-l cu restul ingredientelor. Toaca menta (sau patrunjelul) si adauga-l in bol. Pune taieteii la fiert, conform instructiunilor, iar cand sunt fierti scurge apa si adauga-i in bol peste celelalte ingrediente. La final pune sosul, cu tot cu ardeiul iute. Amesteca incet si serveste. Pentru ca are alune, salata vietnameza nu are nevoie de ulei. Incearca si salata de fasole verde in stil toscan.