Este genul de mancare perfecta pentru o zi de vara. Se face foarte repede, fiind gata in circa 20 de minute, cu tot cu fiert si combinat ingredientele. O alta calitate este faptul ca poate fi preparata in cantitate mai mare si pastrata, la indemana, in frigider. Si, nu in ultimul rand, trebuie spus ca are foarte putine calorii, sub 150 pentru o portie. Ingrediente: 500 de grame de fasole verde fideluta, tanara sau congetala, o lingura de ulei de masline, un ardei iute rosu, tocat marunt, doua linguri de parmezan ras, patru-cinci bucati de rosii uscate, in ulei, tocate in bucatele, o legatura de oregano tocat marunt, sare, piper. Preparare: pune fasolea sa fierba cateva minute in apa. Scurge fasolea si caleste-o cu o lingura de ulei. Adauga ardeiul iute, branza rasa, rosiile uscate (cu tot cu ulei), oregano, sare si piper. Lasa totul pe foc cateva minute. Adauga daca vrei o lingura, doua din apa in care a fiert fasolea. Daca preferi o varianta acrisoara, adauga si putin suc de lamaie. Salata este buna calda, dar isi pastreaza toata savoarea si daca este rece. Ai putea incerca si fasolea verde cu susan, dar si supa de fasole verde.