Reteta. Supa lui Hipocrate, folosita pentru detoxifiere

|Oana Racheleanu |
Reteta. Supa lui Hipocrate, folosita pentru detoxifiere

Hipocrates, parintele medicinei, a inventat o supa pe care o folosea ca detoxifiant pentru pacientii sai. In zilele noastre, doctorul Max Gerson a preluat reteta pe care o recomanda grecul, a imbunatatit-o, iar cu ajutorul ei vindeca bolnavii de cancer, de boli de inima, de rinichi, ficat si plamani. 

Hipocrate a trait in Grecia, in urma cu aproape doua milenii, si este considerat parintele medicinei gratie informatiilor pe care le-a lasat mostenire. El a descoperit informatii pretioase despre medicina si nutritie in timpul calatoriilor pe care le-a facut in Grecia si Asia Mica. 
 
Medicul grec a inventat o supa (care ii poarta numele) cu scopul de a ajuta la detoxifierea organismului pacientilor sai, caci, spunea acesta, niciun organism nu poate fi vindecat daca nu este detoxifiat. In reteta orginala, Hipocrate folosea legume proaspete, pe care le spala bine, fara sa le curete de coaja, si apoi le fierbea la foc lent. 
 
Doctorul Max Gerson a descoperit reteta lui Hipocrate, a imbunatatit-o putin si acum o foloseste pentru tratarea pacientilor bolnavi de tuberculoza, cancer, diabet, artrita, alergii, ulcer, boli de inima, de rinichi si chiar scleroza multipla. In plus, supa are in continuare principala proprietate de a detoxifia organismul si de a echilibra cantitatea de potasiu si sodiu din corp. 
 
Medicul a obtinut rezultate uimitoare cu pacientii sai, in decursul mai multor ani, dovada fiind sutele de marturii ale oamenilor care au supravietuit vreme de zeci de ani unor boli terminale. Aceste declaratii apar in filmul “Dying to Have Known”, regizat de Steve Kroschel, in care se vorbeste tocmai despre metodele lui Max Gerson. Medicul a scris si cartea “O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave” , in original, “A Cancer Therapy – Results of Fifty Cases”. 
 

Reteta pentru supa lui Hipocrate 

 
Inainte de a face supa, indiferent ca alegi varianta lui Hipocrate sau a lui Gerson, trebuie sa tii cont ca legumele sa fiarba cu tot cu coaja, dupa ce le-ai spalat bine si le-ai taiat cubulete. Apa in care le fierbi trebuie sa fie una pura, iar vasul in care gatesti sa fie din inox, cu capac care sa se inchida ermetic. Nu mai adaugi apa in timpul fieberii, iar supa se consuma in maxim doua zile. 
 
Reteta originala a supei lui Hipocrate
 
Ingredinte
– 1 cana de morcov tocat
– 1 ceasca de telina tocata
– 1 cana praz tocat (prazul nu se inlocuieste cu ceapa)
– 1/2 cana patrunjel tocat
 
Pune legumele intr-un litru şi jumătate de apa si fierbe la foc mic timp de 30 minute.
 
Reteta lui Max Gerson
 
Ingrediente 
– o telina
– doua bucati de praz
– 1 Kg cartofi
– 1 kg rosii
– o radacina de patrunjel 
– 2 cepe
– 2-3 catei de usturoi
– o legatura de patrujel verde
 
Apa trebuie sa fie cam cat sa acopere o telina de marime medie. Fierbe legumele la foc mic timp de 3 ore, apoi paseaza bine. 
 
 
Foto: Hepta
Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: