Top 3 supe eficiente pentru detoxifierea organismului

|Livia Caled |
Top 3 supe eficiente pentru detoxifierea organismului
Daca ti-ai propus sa iti detoxifiezi organismul, dar totusi nu vrei sa tii o dieta riguroasa de detoxifiere, cea mai buna idee este sa consumi cat mai multe supe de verdeturi si legume. Acestea ajuta la eliminarea toxinelor din organism, la imbunatatirea digestiei si la pierderea in greutate.
 
Supele sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, dar si de fibre, esentiale pentru accelerarea tranzitului intestinal si evitarea constipatiei, afectiunea care favorizeaza acumularea de toxine in intestine. Fie ca e vorba de rosii, ceapa, ardei, morcovi, telina, varza, broccoli, conopida, spanac sau loboda, toate sunt ingrediente snatoase care ii asigura organismului tau o adevarata curatenie generala. 
 
Un alt avantaj deloc de neglijat al consumului de supa este ca ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate, ceea ce inseamna ca o sa ai tendinta sa mananci mai putin si, implicit, o sa reusesti sa pierzi in greutate.  

Care sunt regulile de care trebuie sa tii cont cand incepi o detoxifiere?
 
– renunta la mezeluri, produse de patiserie si prajeluri;
 
– evita mancarurile grase;
 
– bea multe lichide, in special apa cu lamaie;
 
– las-o mai incet cu dulciurile;
 
– evita sucurile nenaturale;
 
– citeste etichetele produselor si consuma alimente fara E-uri, coloranti, arome si tot felul de chimicale.
 
 
Mai jos va propunem un top cu 3 supe eficiente pentru detoxifiere, incercate si de noi.
 
1. Gazpacho (supa rece de rosii)
 
Gazpacho se face mult mai rapid fata de alte supe, deoarece nu ai nevoie sa o fierbi. Avantajul acestei supe este ca ingredientele isi pastreaza intacte toate proprietatile si nu sunt distruse prin fierbere.
 
Care sunt ingredintele de care ai nevoie? 3-4 cani de rosii tocate cuburi si fara pielita, 2 ardei grasi rosii, 1 castravete, taiati felii, o ceapa tocata marunt, 2 linguri de otet de mere, 4 linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, busuioc sau patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust, 1 lingurita suc de lamaie, 1 ardei iute (optional).
 
Cum se prepara? Pune toate ingredientele in blender si mixeaza-le bine. Lasa supa o ora doua inainte de a o consuma, pentru a beneficia de toate aromele.
 
 
2. Supa cu dovlecei si spanac
 
Pentru aceasta supa ai nevoie de o jumatate de kilogram de spanac, 4 dovlecei, o ceapa, o legatura de verdeata, 2 catei de usturoi, 2-3 morcovi, o jumatate de radacina de telina, o lingurita ulei de masline, sare si piper dupa gust. Pune la fiert toate ingredientele, mai putin usturoiul pisat, verdeata si uleiul, care trebuie adaugate spre final, pentru a da un gust bun. Mixeaza-le pe toate cu blenderul pentru a obtine o crema. 
 
3. Supa de varza
 
Pentru o oala de supa ai nevoie de o jumatate de varza taiata mic, 2 cepe mari, tocate si ele marunt, 2 morcovi, un ardei gras, cateva ciuperci, o jumatate de radacina de telina, o cana de rosii proaspete tocate. Adauga sare dupa gust, iar la final adauga niste verdeata sau ce condimente mai vrei. 
 
Varza este bogata in vitaminele C si K, dar si in fibre, mangan, vitamina B1, B2 si B6, omega 3, calciu, potasiu, proteine, acid folic si magneziu. Consumul regulat de varza nu ajuta numai la detoxifierea orgamnismului, ci si la combaterea radicalilor liberi care atenteaza asupra celulelor sanatoase. De asemenea, ea este foarte eficienta cand vine vorba de imbunatatirea tranzitului intestinal.

Pofta buna!
 
 
 
Distribuie articolul pe: