Daca ai gasit o cutie de bere ratatcita prin frigider iata ce poti face cu ea: peste in crusta cu bere. Un adevarat regal pe care il vei repeta, iara si iara! Pentru patru portii ai nevoie de patru bucati de file de peste alb, doua linguri cu faina, un varf de cutit de praf de copt, un pahar de bere (de preferat neagra), trei linguri de ulei, o lingura de pesmet, un cartof, sase catei de usturoi, o lingura de suc de lamaie, sare, piper. Curata si pune la fiert cartoful. Cand este fiert bine, scurge apa si striveste-l bine cu o furculita pena devina o pasta. Adauga usturoiul pisat sau dat prin razatoarea fina si o lingurita de suc de lamaie. Potriveste de sare si piper. Amesteca bine si freaca totul cu trei linguri de ulei. Poti sa folosesti si un blender, caz in care pui toate ingredientele si mixezi totul cu cateva impulsuri scurte. Peste la gatar (reteta perfecta) Taie fileurile in doua pe lung, si stergele bine de apa cu un servetel absorbant. Rezulta opt bucatele lungi de peste. Pune intr-un castron faina, praful de copt, sare si piper si amesteca bine cu berea. Aluatul devine spumos dar daca amesteci se uniformizeaza. Adauga pesmetul si amesteca. Rezulta un aluat, ca o smantana subtire. Incinge ulei intr-o tigaie, trece fileurile de peste prin aluat si prajeste-le pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Sos de usturoi Serveste pestele cu sosul de usturoi. Poti sa coci pestele in cuptor, la foc iute, pe hartie de copt. In acest caz pestele trebuie intors dupa zece minute si lasat inca 10 minute sa se rumeneasca frumos. merge foarte bine cu legume inabusite sau simplu su salata verde.