Pestele la gratar se face perfect si foarte usor, daca respecti cateva reguli: pestele sa fie file cu piele, sa fie fara grasime si sa aiba grosimea de cel putin 2 cm, iar gratarul sau plita sa fie foarte bine incinse. Cunoscand aceste trucuri nu veti mai avea emotii ca pestele sa va rupe sau nu se va gati cum trebuie. Ai aici toate bunatatile noastre cu peste Pentru peste la gratar cu lamaie, in varianta perfecta ai nevoie de doua fileuri de peste, o lamaie mica, sare, piper dupa gust, cateva lingurite de ulei de masline. Incingem foarte bine tigaia sau grillul. Ungem pestele cu putin ulei de masline. Punem pestele cu partea cu piele in jos pentru un minut, timp in care nu il miscam pentru a nu se rupe. Dupa aceea il intoarcem usor si cu grija cu o spatula. Il mai lasam inca jumatate de minut pe partea fara piele, iar apoi il luam de pe gratar si il stropim cu zeama de lamaie si inca putin ulei de masline. Ca sa te bucuri de peste la gratar in forma lui perfecta trebui sa-l servesti imediat. 100 de grame de peste la gratar cu lamaie contine: 86 de calorii, 5 grame de proteine, 4 grame de lipide, 3 grame de carbohidrati Pofta buna!