Eu una salivez doar cand aud titlul retetei: sos de usturoi. Aroma, gustul… Poezie. In plus sosul de usturoi, in varianta facuta in casa este ideal pentru a rontai legume, pentru salate si carne la gratar. Sosul de usturoi este minunat cu o singura mare si fundamentala conditie: sa fie facut in casa. Aceasta reteta de sos de usturoi este rapida, simpla si spornica. Ai nevoie de sase catei de usturoi, sare si ulei de masline si o lingurita de mustar de buna calitate si, eventual, o lingurita de suc de lamaie. Ideal este sa folosesti parti egale de ulei de masline si ulei de floarea soarelui. Proportia este de 100 de mililitri de ulei la sase catei de usturoi mari. Incepe prin a pisa foarte bine usturoiul cu un praf de sare. Adauga in pasta formata ulei, ca la orice maioneza si amesteca bine, pune lingurita de mustar, sare, piper si sucul de lamaie. Gata! Ai cel mai bun sos de usturoi pe care l-ai mancat vreodata. Mai exista o varianta de sos de usturoi care are inclus si un galbenus de ou. Este mai dens si mai fin decat cel initial. La capitolul calorii, diferenta este nesemnificativa. Pe langa ingredientele de mai sus iti trebuie si un galbenus de ou. Galbenusul de ou il pui in usturoiul pisat, dupa care adaugi ulei. Mai departe este la fel ca mai sus. La ce-l folosesti? La sote de spanac si la legume inabusite – de la boabe de fasole, la fasole verde. Poti unge usor felii de paine prajita pe care pui felii de rosii si cimbru uscat. Sosul este perfect in omleta si pentru a da gust pieptului de pui la gratar. Evident este perfect alaturi de peste si cartofi copti. Tu ce idei mai ai?