Pastele sunt o alegere potrivita, chiar daca te lupti cu ceva kilograme in plus. Daca alegi o varianta facuta din cereale integrale, este si mai bine. O portie din aceste paste cu legume si rosii are mai putin de 350 de calorii, dar iti asigura o masa completa si satioasa. Ca sa pregatesti patru portii de paste cu legume ai nevoie de doi ardei grasi rosii, doua cepe mari, galbene, doi catei de usturoi, un morcov mare, doi ardei iuti mici, doua linguri de pasta de tomate, 400 de grame de rosii (o cutie de rosii in suc propriu, este ideala), o cana de supa de legume (preparata cu un cub de concentrat de supa de legume) o lingurita de zahar, cateva frunze de busuioc proaspat sau o lingurita de cimbru uscat, 500 de grame de paste (spaghete sau tagliatelle). Taie marunt ceapa, usturoiul si da prin razatoare morcovul. Pune ulei intr-o tigaie. Pune ceapa si usturoiul si caleste-le bine, pana se inmoaie. Adauga morcovul ras si continua sa calesti pana ce se inmoaie. Adauga supa de zarzavat si lasa totul sa se inabuse circa 15 minute. Cand legumele sunt bine facute adauga pasta de tomate si rosiile taiate in bucati mari. Continua sa fierbi inca 5 minute. Da deoparte. Toaca ardeiul gras in fasii subtiri. Taie marunt si ardiul iute. Caleste ardeii cu o lingura de ulei. Cand sunt caramelizati si usor rumeniti, adauga busuiocul sau cimbrul. Acopera vasul si da-l deoparte. Fierbe pastele, conform indicatiilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge apa (nu clati pastele – nu este nevoie). Pune peste paste sosul cu rosii si legume si amesteca. La final adauga ardeii. Amesteca usor si serveste imediat. Te-ar mai putea interesa si pastele cu sos de verdeturi, dar si linguini cu spanac.