Daca vrei se te bucuri, cu adevarat, de acest fel de mancare foloseste ierburi si spanac proaspat. Ingrediente: 500 de grame de paste, 100 de grame de frunze de spanac, o mana de nuci, doi catei de usturoi, o legatura de tarhon, o legatura de marar si o legatura de patrunjel, o ceapa, patru linguri de ulei, 100 de grame de parmezan ras sau alta branza uscata. Preparare: intr-un robot de bucatarie pune nucile, usturoiul, toate ierburile aromate si uleiul. Omogenizeaza. Fierbe pastele conform instructiunilor, iar cand sunt gata scurge apa. Toaca ceapa si caleste-o in putin ulei. Adauga sosul de verdeturi si frunzele de spanac tocate mare, sau rupte in bucati, cu mana. Tine totul pe foc 2-3 minute, nicio secunda mai mult pentru ca sosul isi pierde culoarea de smalard. Ia de pe foc si adauga branza rasa, apoi rastoarna totul peste paste. Serveste imediat, ca sa poti savura gustul perfect si sa te incante aroma acestui fel de mancare! Te-ar mai putea interesa si taieteii cu varza, masline si ciuperci, dar si linguini cu spanac.