Crocant, sarat si mare datator de satisfactii, popcornul este de departe cea mai buna gustare pe care o poti savura seara la film. Fie ca esti acasa, fie ca esti la cinema, primul lucru pe care il faci inainte sa inceapa filmul este sa te asiguri ca ai suficient popcorn incat sa iti ajunga pana la final. Cel mai sanatos popcorn e cel facut dupa metoda traditionala. Lasate la foc iute in ceaunul plin cu ulei, boabele de porumb se dau cu capul de peretii tuciului pana se metamorfozeaza din galben bob in floare alba, numai buna de rontait. O portie are doar 31 de calorii si vine la pachet cu antioxidanti si fibre care intaresc sistemul imunitar si asigura in acelasi timp senzatia de satietate. Povestea se schimba insa daca mananci popcorn la microunde. Sigur, e de zeci de ori mai usor de preparat, dar gandeste-te cat surplus de sare si de unt contine si apoi da-ti seama de ce te-ai ingrasat in ultimul timp. Poti manca in continuare popcorn, ai grija insa la toppinguri si incearca sa il prepari dupa metoda traditionala. Daca nu il poti manca gol, avem trei sugestii de toppinguri care ii vor da un gust delicios. Gateste popcornul in ulei de nuca de cocos. Ii da o combinatie de gust sarat-dulceaga, dar spre deosebire de unt, uleiul de nuca de cocos ridica nivelul de colesterol bun din organism. Incearca sa pui o lingura de boabe de porumb in doua linguri de ulei de cocos pentru a obtine o aroma exotica. In loc de sarea obisnuita foloseste sare de mare sau sare roz de Himalaya. E mai sanatos pentru organism si asa nu risti sa mananci sare in exces, doar stii cat de mari sunt bucatile de sare de mare. Condimente indiene. Daca v-am tot povestit despre chana masala si alte picanterii indiene, de ce sa nu va sugeram si un popcorn dupa model indian? Are un gust excelent. Nu trebuie decat sa zbrobesti putin coriandru proaspat si sa adaugi la final un prag de piper cayene. Cu ocazia aceasta nici nu mai e nevoie sa folosesti sare. Incearca dieta cu paste, popcorn si ciocolata – o dieta pe gustul tau. Capcana in care cad cei mai multi amatori de popcorn este greseala de a adauga siropuri si alte ingrediente care duc numarul de calorii pana la cer.