Degeaba tii cura de slabire daca nu stii sa combini alimentele. Cele mai comune efecte ale combinatiilor alimentare nepotrivite sunt constipatia, care favorizeaza ingrasarea si stagnarea curei de slabire, oboseala, balonarea, gazele intestinale, arsurile gastrice, acumularea de toxine in intestine si crampele stomacale. Pentru a evita aceste efecte neplacute, este bine sa stii care sunt combinatiile alimentare care te ajuta sa ai o digestie buna, sa iti mentii sanatatea si sa arzi rapid grasimile. Care sunt combinatiile alimentare care te ajuta sa slabesti? 1. Combina condimentele cu proteinele Condimentele ajuta la accelerarea procesului de ardere a grasimilor, scad nivelul zaharului din sange, au efecte anti-bacteriene, iar proteinele iti dau energie. Ardeiul iute contine o substanta numita capsaicina despre care s-a demonstrat ca este eficienta in procesul de slabire prin faptul ca accelereaza metabolismul. De asemenea, ghimbirul combate problemele gastrointestinale, previne formarea gazelor, cuisoarele combat indigestia, iar tarhonul mentine foarte bine nivelul glucozei. Nu uita ca in cura de slabire este recomandat sa iti iei proteinele din carne slaba (de pui sau de peste), linte, naut si fasole. 2. Combina legumele (mai putin cartofii) cu toate celelalte alimente (mai putin fructele) Indiferent daca mananci o friptura, un ou, o felie de branza sau o iahnie de fasole, este important sa asezi langa o salata sau niste legume proaspete sau preparate. Cartofii nu sunt recomandati, deoarece acestia in combinatie cu proteinele sau carbohidratii, nu fac decat sa incetineasca digestia. Legumele contin fibre care accelereaza tranzitul intestinal si, implicit, favorizeaza arderea grasimilor. De asemenea, ele iti furnizeaza energia si nutrientii de care ai nevoie, sunt sarace caloric si nu favorizeaza in niciun fel procesul de ingrasare. Cele mai recomandate legume in cazul curelor de slabire sunt salatele de orice tip, broccoli, conopida, ridichiile, rosiile, castravetii, vinetele, ciupercile, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, varza, varza de Bruxelles, varza kale, anghinarea, sparanghelul, fasolea verde, telina, morcovii si, in general, toate verdeturile. 3. Combina fructele cu semintele si nucile Fructele contin putine calorii si se digera foarte repede, de aceea este recomandat sa le consumi in combinatie cu cateva migdale, seminte sau nuci, deoarece acestea contin grasimi sanatoase si iti dau o senzatie de satietate pentru mai multa vreme. De asemenea, daca intentionezi sa mananci doar o salata de verdeturi, arunca in ea si cateva seiminte si nuci. In acest fel te vei feri de infometare si de tentatia de a da iama in dulciuri. Pepenele, fie ca e rosu fie ca e galben, trebuie consumat simplu, fara sa fie combinat cu nimic, deoarece se digera cel mai repede dintre toate fructele si e mai bine sa fie lasat sa se digere singur. 4. Combina citricele doar cu alte fructe acide Pentru a avea o digestie perfecta, este bine sa ai in vedere sa combini fructele acide cu fructe acide. De exemplu, portocalele merg foarte bine cu capsunile, dar si cu merele si strugurii, insa nu merg bine cu stafidele si cu bananele. Te-ar mai putea interesa si cele 7 obiceiuri alimentare care mentin colesterolul in limite normale. 5. Combina cerealele integrale doar cu lapte vegetal sau iaurt Laptele de origine animala se digera destul de greu si iti poate provoca balonare sau crampe stomacale, de aceea, daca tii cura de slabire, recomandat ar fi sa consumi cerealele integrale cu lapte de soia, de migdale sau de cocos. De asemenea, la fel de bine ele se digera si daca sunt combinate cu iaurt. 6. Combina semintele de in cu salatele si smoothie-urile Semintele de in sunt foarte bune atunci cand vine vorba de tratarea constipatiei si accelerarea digestiei. Deoarece sunt foarte mici si trec nedigerate prin stomac, este recomandat sa le rasnesti inainte de a le pune in salate sau in smoothie-uri. Daca te intereseaza combinatiile alimentare, aici gasesti o lista cu regulile de baza ale combinarii alimentelor.