Degeaba mananci sanatos, daca nu stii sa combini alimentele cum trebuie. Studiile au aratat in nenumarate randuri ca alimentele incomplet digerate pot duce la diverse afectiuni, unele chiar grave, de aceea este recomandat sa avem grija cu ce asociem alimentele la o masa. Nu uita ca o digestie incompleta duce la acumularea de kilograme si la multe toxine in organism. Care sunt regulile combinarii alimentelor? 1. Nu este indicat sa amesteci fructele cu alte mancaruri. Consuma-le simple, in acest fel o sa beneficiezi de toate vitaminele si mineralele pe care ti le ofera. 2. Consuma fructele cu o jumatate de ora dupa masa, pe stomacul gol sau la cateva ore dupa masa. Asa o sa stii sigur ca nu se combina cu alte alimente din stomac, ingreunand digestia. 3. Nu combina carbohidrati cu alimente bogate in proteine, digestia va avea de suferit. Ambele se digera foarte greu. Asadar nu combina niciodata carne cu paste, cartofi sau orez. Daca ti se pare complicat sa faci acest lucru, incearca sa reduci cantitatile, sa mananci de exemplu ori mai putina friptura, ori mai putine paste. 4. Asociaza mancarurile principale (tocanite, fripturi) cu salate usoare sau legume fierte, in niciun caz cu cartofi. Amidonul din cartofi fermenteaza provocand flatulenta si dureri de stomac. 5. Nu consuma apa inainte de masa si nici dupa. Asteapta macar un sfert de ora dupa masa ca sa bei un pahar de apa. 6. Nu consuma bauturi reci sau carbogazoase in timpul mesei, acestea iti vor provoca balonare, dureri de stomac si gaze intestinale. 7. Nu combina carbohidrati cu grasimi, deoarece risti sa te ingrasi si sa ai o digestie lenta. Asta inseamna ca trebuie sa refuzi mereu pastele cu smantana si placintele cu carne. 8. Nu amesteca fructele cu legumele, digestia va fi, de asemenea, ingreunata. 9. Nu combina carbohidrati cu grasimi si proteine, aceasta combinatie este o adevarata bomba calorica. De exemplu, pastele cu sunca si smantana nu sunt chiar cel mai sanatos fel de mancare. In categoria asta ar mai intra si placintele cu branza si carne, dar si cartofii la cuptor cu carne tocata, ou si branza. 10. Salatele si verdeturile pot fi combinate si cu proteinele si cu carbohidratii, asadar oricate ai manca nu o sa ai probleme, digestia va fi mereu foarte buna. Ele sunt pline de vitamine, minerale si, mai ales, de antioxidanti, care ajuta foarte bine la detoxifierea organismului. 11. Daca iti trece prin minte sa combini carnea cu fructele sau alte alimente acide, afla ca nu e o idee buna. 12. Nu amesteca nici proteinele cu proteinele, de exemplu carnea cu ouale si branza. Nu e chiar cea mai buna idee sa iti pui langa o friptura o garnitura din oua ochiuri. 13. Nu combina alimentele care contin zahar cu proteinele, zaharurile inhiba secretia de suc gastric. Asadar, cel mai bine este ca dupa o masa sa refuzi desertul si sa il mananci mai tarziu.