Ananasul este un fruct exotic, pe care il avem la indemana, iar in aceasta perioada, poate fi ridicat la rangul de fruct de sezon. Ananasul este originar din sudul Braziliei si al Paraguayului. Bastinasii il umesc “nana”, adica “fructul delicios”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb si este cultivat in sere, inca din anul 1720. Ananasul este considerat unul dintre cele mai aromate fructe. Este foarte bogat in vitaminele A, B, B1 si C, unde exceleaza, avand 36,2 miligrame de vitamina C, in doar 100 de grame de fruct, ceea ce reprezinta 60% din doza zilnica recomandata. Contine de asemenea betacaroten, potasiu, magneziu si alte saruri minerale. Este benefic si pentru ca stimuleaza imunitatea, este foarte usor digerabil si este bogat in fibre, respectiv 1,4 grame la 100 de grame de fruct. Remarcabil este faptul ca desi are 9,2 grame de glucide, 100 de grame de fruct inseamna doar 48 de calorii. Este unul din fructele recomandate in dietele hipocalorice, pentru aportul de fibre si vitamine, dar si pentru faptul ca este bogat in bromelaina, o enzima numita "enzima care mananca grasime". Nu trebuie sa te astepti la minuni din partea bromelainei din ananas, si sa astepti ca burta si colaceii sa dispara ca prin farmec. Ananasul iti este de ajutor, combinat cu o dieta sanatoasa sau o dieta hipocalorica. Merita spus ca ananasul merge foarte bine in salate, dar si alaturi de carne. Cel mai bine este sa cumperi ananas intreg si sa-l cureti acasa. Pentru ca a curata un ananas este o treaba cu dichis, afla toate detaliile in filmul de mai jos. Distribuie articolul pe: