Ananasul este foarte bun in preparatele, asa zis sarate. Se combina foarte bine cu aroma tare a cepei si a usturoiului. Dar, oricate argumente as aduce, ca sa te convingi, trebuie sa o incerci. Dupa parerea mea face parte din retetele "altfel", care pun in evidenta potentialul cu totul special al unor fructe. Iar ananasul este unul dintre ele. Din ingredinetele pentru salata de ananas cu menta, rezulta sase portii. Ca sa o pregatesti ai nevoie de o jumatate de ceapa rosie taiata in felii subtiri, un ardei iute mic si rosu, taiat foarte marunt, un catel de usturoi, tocat marunt, o jumatate de cana de suc proaspat de portocala, doua linguri cu suc de lamaie, ulei, sare, piper, o mana de frunze proaspete de menta si un ananas bine copt, curatat si taiat in cubulete. Intr-un bol amesteca ceapa, ardeiul iute, usturoiul, ananasul, sucul de portocala si de lamaie si ananasul. Adauga ulei, sare si piper. Lasa salata sa stea la temperatura camerei, acoperita, cel putin jumatate de ora si adauga menta, tocata marunt, chiar inainte sa o servesti. O portie are circa 160 de calorii. Incearca si salata de mere cu piper.