Vine Craciunul si am intrat in fibrilatii la gandul ca nu imi va ajunge timpul pentru toate mancarurile pe care le-am de pregatit. Doar nu va inchipuiti ca va primesc doar cu sarmale si cozonac. Departe gandul de mine. Daca aruncati o privire pe lista de cumparaturi o sa vedeti ca am nevoie de cel putin doua drumuri pana la hypermarket pentru toate ingredientele. M-am asigurat ca voi avea carne de cea mai buna calitate. Nu, nu de la supermarket, ci de la un taran din apropiere de Bucuresti care il creste pe Ghita porcul de mic, cu un singur scop. Acela de a poza in tandemul piftie-ciolan la cuptor la cina de Craciun pe care o voi pregati. Nu vreau sa folosesc conservanti sau alte E-uri in preparatele pe care le voi gati cu mana de bucatar iscusit, urechile lui Ghita vor functiona pe post de gelatina pentru a inchega bine piftia care va tremura in toata splendoarea la pranzul de pe 25. Va asigur, meniul, pe care il modific permanent, va fi pe gustul tuturor. Nu va place porcul, ma mandresc cu reteta de curcan umplut, transmisa cu sfintenie din mama in fiica in familia mea. Ati fi uimiti ce iese din 400 de grama de ciuperci proaspete, 3-4 cepe, 3 felii de paine inmuiate in lapte, 3 oua si marar, toate asezonate cu sare si piper si indesate intr-un curcan marisor. Te lingi pe degete, nu alta ! Crevetii vor zambi veseli dintre frunze de salata iar atractia serii va fi friptura picanta. Am decis sa indepartez cozonacul de la masa de Craciun. Prea e sec si neapreciat de oaspeti. Voi sparge gura targului cu un tort in forma de brad si cu fursecurile mele speciale cu ghimbir. Am facut deja rost de o tava noua si de forme de fursecuri. Braduti, pisici, stelute – toate se vor ingramadi in gura pofticiosilor. Acum sa vedem si cine apare ! Lista invitatilor e lunga, dar nu inteleg de ce nu a confirmat nimeni pana acum. Voi ce pregatiti pentru masa de Craciun? Afla tot ceea ce te poate interesa despre Craciun de aici. Distribuie articolul pe: