Piept de curcan cu sos de mere

Piept de curcan cu sos de mere

 Ingrediente pentru 6 portii:
-1 kg de piept de curcan,
-sare, piper macinat,
-1/2 de lingurita cu salvie uscata,
-200 ml de vin de mere.

 

 Pentru sos:
-1 ceapa mare, 1 mar acrisor,
-1 lingura cu suc de lamaie,
-500 ml de vin de mere,
-120 ml de supa de pui (fara grasimi sau cu putine grasimi),
-1 lingura cu mustar Dijon,
-2 linguri cu ulei de masline, 2 linguri cu faina alba,
-175 grame de stafide negre,
-1 lingurita cu salvie uscata.

 

Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Carnea se da prin sare, piper si salvie sfaramata. Se aseaza carnea intr-o tigaie, se adauga vinul si se introduce in cuptor, pana cand se fragezeste. In acest timp se stropeste carnea de mai multe ori cu zeama lasata.

 

Pentru sos: se curata si se toaca ceapa, marul se taie in patru bucati, i se scoate cotorul, dupa care se decojeste si se stropeste cu suc de lamaie. Se amesteca vinul cu supa de pui si mustarul.

 

Ceapa se caleste in ulei, la foc mic, se adauga apoi faina, se ametseca continuu, se adauga treptat amestecul de vin. Se amesteca continuu. Se adauga si merele, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc mic timp de 5-10 minute.Se adauga apoi stafidele.

 

Carnea se impacheteaza in folie de aluminiu, se lasa putin timp, dupa care se poate taia felii. Se serevste alaturi de sosul de mere si piure de cartofi.

 

Pofta buna!