Rosii umplute

Rosii umplute

 

Preparate astfel  rosiile umplute sunt tare gustoase. Se pregatesc usor, iar ingredientele sunt la indemana, in orice casa.

 

Pentru a prepara rosii umplute ne trebuie: 4-6 rosii de marime medie, curate, nelovite, o cescuta de orez, un morcov, marar, jumatate de ceapa rosie, sare, condiment de legume, curry, seven spices si putin ulei de masline.

 

Incepem cu rosiile, taindu-le un capacel si scobindu-le de umplutura. In paralel ne ocupam si de orez pe care il fierbem foarte simplu cu morcov si ceapa rosie. Si morcovul si ceapa trebuie taiate marunt si topite intr-o lingura de ulei de masline incins inainte de a adauga si orezul.

 

 

 

Amestecam mereu, pe focul mic, si ii adaugam treptat pana la trei masuri de apa. Folosim aceiasi masura ca si la orez – in acest caz o cescuta. Dupa ce s-a absorbit aproape toata apa, oprim focul si punem capacul. Lasam pana se absoarbe tot lichidul.

 

 

 

La sfarsit condimentam dupa gust. Eu am vrut sa-i dau o aroma exotica asa ca am pus jumatate de lingurita de curry si jumatate de lingurita de condiment seven spices dar si putin marar. Amestecam bine si umplem rosiile cu aceasta compozitie de orez. 

 

 

 

Punem rosiile intr-un vas uns cu putin unt si le dam la cuptor cam 20 minute. Servim imediat cu paine prajita sau a doua zi, la pachet – de la frigider.

 

Sa fiti sanatosi!

 

Te-ar mai putea interesa si mancarea de rosii cu ciupereci, dar si rosiile umplute cu carne.