Ingrediente: -600 de grame de ciuperci albe mici, 1 lingura cu suc de lamaie, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1/2 de legatura de rozmarin, 400 de grame de rosii coapte, 2 linguri cu ulei de masline, 50 de ml de apa, sare si piper alb (macinat). Reteta este pentru 4 portii. Mod de preparare 1. Se curata ciupercile. In functie de marime acestea se taie in patru sau doua bucati. Mai apoi se picura suc de lamaie. 2. Se curata ceapa, usturoiul si se taie marunt. Se folosesc doar frunzele de rozmarin, tocate marunt cu un cutit ascutit se va indeparta tulpina rosiilor. Mai apoi se oparesc, si se racesc sub jet de apa. Dupa care se indeparteaza coaja subtire. Pulpa rosiilor se taie in cubulete. 3. Ciupercile se calesc in ulei fierbinte, la foc mare, amestecand continuu. Apoi se adauga ceapa, usturoiul si rozmarinul tocate marunt. Dupa care se fierb pentru putin timp. 4. La final adauga sare si piper pentru un plus de savoare. Se acopera vasul si se lasa sa mai fiarba timp de 10 minute. Pofta buna!