Omleta regala

Omleta regala

Aceasta omleta regala este o reteta pe gustul tuturor. Perfecta pentru petreceri, pentru masa de pranz, buna la pachet, dar si la cina. Ouale sunt unele dintre cele mai nutritive alimente, bogate in proteine, iar combinate cu legume alcatuiesc o masa sanatoasa si satioasa. Ingredientele din aceasta reteta sunt pentru patru-cinci portii. Fiecare portie are intre 230-260 de calorii. Trebuie spus ca omleta regala, este buna calda, dar delicioasa rece.

Ca sa pregatesti omleta regala ai nevoie de: 10 oua, doi dovlecei, o ceapa rosie mare, doi ardei grasi rosii, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 300 de grame de crema de branza, 5-6 linguri de lapte, o legatura mica de patrunjel sau/si marar, cateva fire de busuioc, doua-trei linguri de parmezan ras, ulei, sare si piper.

Cum pregatesti omleta regala:
-Curata si toaca bucatele ardeiul gras, ceapa si dovleceii, bucatele mici. Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga dovleceii si ceapa, apoi caleste legumele circa 10 minute. Adauga si ardeiul gras si continua sa calestei inca cinci minute. Da deoparte si lasa sa se raceasca;
-Toaca marunt usturoiul si ardeiul iute;
-Sparge in doua vase separate ouale, cinci in fiecare. Bate-le usor, si condimenteaza bine cu sare si piper;
-Intr-un bol cu oua batute pune legumele calite, in celalalt usturoiul si ardeiul iute;
Incinge ulei intr-o tigaie destul de larga. Din fiecare amestec de oua formeaza cate doua-trei foi de omleta. Dupa ce se rumeneste bine pe o parte pune o farfurie deasupra tigaii si rastoarna omleta. Pune omleta inapoi in tigaie pentru a rumeni si cealalta parte. Aseaza fiecare foaie de omleta pe o farfurie;
-Bate crema de branza pana se inmoaie, impreuna cu laptele si verdeturile toate, tocate marunt si, daca este necesar, putina sare.
-Aseaza in straturi omletele, una cu legume, alta cu ardei iute (cel mai bine intr-o cratita cu pereti detasabili), iar intre omlete, crema de branza si parmezan ras;
-Da la rece pentru doua trei ore ca sa se aseze bine;


-Pentru a servi, rastoarna tortul-omleta pe o farfurie. Decoreaza cu parmezan ras si piper proaspat macinat.

Incearca, pe langa omleta regala, si omleta spaniola.