Rulada cu migdale, pentru Craciun

Rulada cu migdale, pentru Craciun

Rasfoiam colectia de retete si constatam ca pasiunea mea pentru ciocolata se vede de la o posta. Motiv pentru care am decis sa fac ceva … fara ciocolata. O rulada cu crema fina si migdale in sos caramel si blat fin si dulce. Stiu ca mintea voastra a zburat la numarul de calorii, dar despre calorii, nu vorbim! Nu acum! Acum visam la Craciun si la aceasta rulada cu migdale, pentru Craciun. Comenteaza cineva?

Ciocolata in dieta

Ca sa faci aceasta rulada fina si usoara, un deseret perfect dupa masa de Craciun ai nevoie de 3 oua, 90 grame de zahar, 75 grame de faina, 25 de grame de migdale intregi (oparite si curatate de coaja apoi tinute zece minute la cuptor). Pentru umplutura ai nevoie de 300 de grame de crema mascarpone, doua linguri de lapte, 90 de grame de zahar pudra, esenta de migdale. Pentru caramel ai nevoie de 125 grame de zahar, cinci linguri de apa, cateva migdale pentru decor.

Rulada cu fructe

Incepem prin a prepara blatul. Pregateste o tava clasica de aragaz, unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt. Incinge cuptorul la 180°C. Separa albusurile de galbenus. Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate in continuare pana ce spuma devine densa si tare. Combina galbenusurile cu faina, pana rezulta o crema. In aceasta crema, in care pui si esenta de vanilie, adauga incet albusurile. Intinde aluatul in tava si uniformizeaza-l cu o spatula. Coace blatul timp de 10 minute.

Rulada cu gem si crema de vanile (veritabila)

Rastoarna blatul pe un prosop de bucatarie umed, scoate repede foaie de copt si ruleaza, ajutandu-te de prosop. Lasa blatul sa se racoreasca.

Intr-un vas amesteca branza, laptele, zaharul si o picatura de esenta de migdale foarte bine cu mixerul. Lasa crema la rece pentru cel putin doua ore.

Montarea este evidenta: blatul se desface incet, se umple cu crema si se ruleaza. Nu intinde blatul, pentru ca se poate rupe. foloseste un cutit lung cu lama lata si te vei descuraca perfect. Adauga migdalele inainte sa formezi rulada. Imbraca rulada in crema.

Tot ce mai trebuie sa faci sunt migdalele in carame. Pune intr-o tigaie zaharul si apa, pune pe foc si asteapta pana cand zaharul capata culoare caramel. Da deoparte de pe foc. Pune caramelul pe o hartie  pergament si imprastie migdalele. Cand s-a racit rupe bucatele de caramel si migdale si decoreaza rulada.

Rulada poate sta la rece cel mult 24 de ore inainte de servire.